karaktär / character

 

jag vet inte ens var jag ska börja. eller vad det är jag ska bli. jag vet bara att jag inte är jag just nu.

här är jag igen. en person som jag bra känner igen men inte tycker om. ett känslolöst ansikte. en tung och trött kropp som jag släpar omkring. tom.

långsamt, långsamt

glömmer jag vem jag är
gömmer jag den jag är

jag vet inte ens hurudan jag påriktigt är i finland. jag är ingenting här. jag lever inte här. jag bara överlever.

vart försvann min karaktär och hur kan jag få den tillbaka?

Inga-Stina
Publicerad 02.09.2017 kl. 03:51

Lugn

Bestämde just att hon heter Tyyni.

Jag målade Tyyni i januari och det var den första gången som jag målade med vattenfärg på min fritid efter barndomen tror jag. Jag bestämde mig att det nog är okej. Det är okej att inte vara perfekt på att måla, man kan måla ändå. Och ser man på! Jag gav liv åt henne, lugnet.

Det fanns många saker som jag älskade att göra som liten. Jag gav inte ett skit om att vara bäst, jag bara gjorde, så som barn nu gör. När jag växte upp började jag väll gömma mig och sluta göra sakerna jag älskar, mer eller mindre.

Men jag tolererar inte det mera. Jag är tjugo år och redo. Haha. Nej men påriktigt, jag är redo för att sprida mitt ljus.

Inga
Publicerad 18.05.2017 kl. 21:19

vägen till parken ("samsara")

Två saker definierar dig:

Din tålamod då du inte har något

Din attityd då du har allt

Inga
Publicerad 24.04.2017 kl. 10:15

lyonsnuttar

snuttar som skuttar

inga
Publicerad 28.02.2017 kl. 22:34

känslor

Solig och fri? Onödigt att jinxa det.

Jag kan inte stoppa flödet av de 100000 olika känslorna jag kan känna. Varje känsla har sin egen mening.

Varje dag kan jag känna mig riktigt arg, riktigt osäker, rädd, otålig och så vidare. Och bakom varje känsla finns ett problem som jag kan lösa. Man behöver inte vara rädd för olika känslor, de finns för att hjälpa och stöda oss.

Såklart så mår jag bäst då jag är glad. Men känslor är som vågor och jag måste låta dem flöda och lära mig från dem. Om jag med tvång skulle försöka hålla ett leende hela tiden, skulle jag vara den mest ogenuina personen av alla.

Människor kanske inte förstår allt som händer i min hjärna. Men de behöver inte förstå eftersom jag inte förstår själv heller. Det krävs bara tålamod.

Så jag känner mina känslor. Och livet är inte bara solsken.

Inga
Publicerad 20.02.2017 kl. 17:12

från snabbt till långsamt


Jag åkte till Paris, och allt jag ville var att vila. Men hey, det var Paris så jag behövde se allt. Och jag är glad över att jag såg så mycket. Men efter två dagar i Paris, var jag död. Och detta kan jämföras med en större sak, som livet. Efteråt åkte jag till min kompis i Lyon, och jag kunde inte vara mig själv. Jag var bara en trött, mycket värre version av mig.

Det är här i Lyon som jag känner mig som mig själv igen. Efter mer än ett halvt år, känner jag att jag har hittat mig själv än en gång. Jag kan inte beskriva den här personen i ord, eftersom jag inte vill beskriva en person i ord. En personlighet är mycket mer än ord. Hur som helst så har jag insett att jag är en person som möjligen behöver lite mer vila och tid för att tänka än andra. Jag är den jag är, och det finns saker att arbeta på. Och jag älskar att vara denna varelse, och jag älskar att lära mig nya sanningar varje dag.
Även om dessa sanningar kan ta lite ont.

inga
Publicerad 14.02.2017 kl. 11:53

kosmos

Var är jag och vad gör jag/lär mig?

Nu är jag i Lyon, i Frankrike. Jag är voluntär i ett cafe-galleri. Jag lagar mat, städar, tänker på saker, skriver, ritar, skrattar. Lyon är en bra stad! Inte så stor och överväldigande som Paris, men ändå övermycket saker att se och göra. Jag har träffat så bra människor. Och just nu är jag i det tillståndet som jag känner igen mig själv bäst i - fri och solig. JINX.

Jag lyssnar på mig själv och ger saker tiden som behövs. Jag gör det jag vill, inte för lite, inte för mycke. Nästan varje dag finns det någon känsla i mig som jag måste känna, skriva ner och förstå. Och sedan frågar jag mig själv vad det är som jag behöver. På det sättet kan jag hålla mig uppe.

Och så jobbar jag på att frigöra mig själv från andra människors åsikter - vare sig de vara goda eller dåliga.

Aaaand that's about it!

Inga
Publicerad 11.02.2017 kl. 15:58

bologna.

for dit med mulna tankar. men efter några dagar kunde jag igen gå på gatorna utan att vara rädd för varje människa jag såg. blåste bort molnen och lät mitt hjärta fyllas igen. det var bra dagar, nästan bättre dagar än vad jag kan förstå.

tydligen så är det här resandet ganska så emotionellt. JÖSSES.

Inga
Publicerad 12.01.2017 kl. 00:33

video. observerare i Italien

Videosnuttar från Siena och Bologna i december och januari. Jag hade många fina stunder i båda städerna.

En liten video om människor, andra djur och alla varelser som observerar, försöker och lär sig.

Inga
Publicerad 11.01.2017 kl. 00:18

människor i Siena

Känns så annorlunda och nästan lite shockerande att vara i solen. Jag tar bilder, editerar och bloggar för hostellet dagarna långa. Siena är vackert men än så länge känner jag en viss frånkoppling mellan mig och Italien. Så mycket historia, så många byggnader som jag aldrig kommer att förstå ordentligt. Så jag gör det jag bäst kan, ser på små detaljer och människor, njuter av solen och känner vårdoften. Fast det är december. Vilket är skönt eftersom gatorna är tomma.

inga
Publicerad 22.12.2016 kl. 13:35
ingastina